Home Sonos One Sonos One de speaker van de toekomst

Sonos One de speaker van de toekomst

De Sonos One – speaker van de toekomst!

De Sonos One de 1e smart speaker van Sonos, deze speaker is een Play:1 met ingebouwde Alexa, en dat is een perfecte combinatie. Sonos heeft net als de grote namen Apple, Amazon, Google een slimme speaker gelanceerd. Maar deze grote bedrijven zijn geen audio bedrijven zoals Sonos. Daarom is het voor de muziekliefhebbers het interstanter om te kiezen voor Sonos dat van origine een audio bedrijf is die fantastische speakers maakt.

De Sonos One is een Play:1 met ingebouwde spraakbediening, dit is een perfecte combinatie.

Design

Sonos One
Sonos One design – strak en modern

De vormgeving en het uiterlijk van de One is identiek aan de Play:1. Het eerste wat opvalt is dat de Sonos One compleet in het wit of zwart is. De Play:1 was inderdaad ook in het wit of zwart, maar de speaker grill wat om de speaker heen loopt was altijd in het silver/grijs. Bij de One is dit helemaal in het wit of zwart, waardoor deze speaker er heel strak uit ziet! Doordat de speaker eenzelfde kleur heeft ziet deze er strak uit, en is hierdoor nog mooier te plaatsen in uw huis.

De bovenplaat van de speaker is wel compleet veranderd, de bovenkant is nu helemaal vlak. De 3 knoppen die op de Play:1 zaten zijn vervangen voor een paneel met touch control. Waardoor het nog steeds mogelijk is om de speaker te besturen.

Spraakbesturing

Voor de de spraakbesturing heeft Sonos het voor elkaar gekregen om in deze compacte speaker 6 far field microfoons toe toevegen, waardoor de speaker jou ook aan de andere kant van de kamer kan verstaan. De led indicator op de Sonos One laat ook zien of de speaker naar je luistert, het lampje onder de microfoon licht op wanneer de speaker de commando opvangt. Ook wordt de muziek gedimd, zodat je niet naar deze slimme speaker hoeft te schreeuwen als de muziek aanstaat.

Privacy

Microfoons in je huis en privacy, Sonos haalt het gevoel bij je weg met een klein lampje onder de microfoon als deze brand staat de microfoon ingeschakeld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de microfoons toch aanstaan zonder dat jij dit weet.

Upgrade

De Sonos One heeft een paring-knop op de achterkant net boven de internet aansluiting, dit had de Play:1 niet.

Ook is het niet langer meer nodig om een van de Sonos apparaten via een internetkabel aan te sluiten, het is echter wel raadzaam om een apparaat te bekabelen met internet waardoor het systeem nog betrouwbaardere en stabieler wordt. Het draadloze netwerk van Sonos is een van de beste netwerken, het is zeer onwaarschijnlijk dat je veel problemen met het netwerk ondervindt.

Functies

Alle muziek van de wereld

Sonos streamingdiensten
Sonos streaming diensten (de bekendste)

Alle muziek van de wereld, het is mogelijk om alle streaming diensten te koppelen aan het Sonos systeem. Met een druk op de knop of met een spraakcommando is het mogelijk om alle nummers van de wereld te beluisteren. Waar je vroeger albums kocht of download ben je nu met een streaming dienst klaar voor slechts 10 euro per maand.Tot nu toe werkt Alexa met de volgende streaming diensten: Spotify, Deezer, TuneIn, Audible en natuurlijk Amazon Music.

Spraakbediening

Sonos One Alexa
Sonos One – Alexa, play (song name) by (artist) in the (room name)

Spraakbediening is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland, dit zit er wel snel aan te komen. Het wachten is tot Amazon Alexa in het Nederlands beschikbaar is.

Wat is er mogelijk met Alexa?

Er is oneindig veel mogelijk met de Alexa intergratie, het is mogelijk om je hele huis ermee te bedienen, teveel om op te noemen eigenlijk.

Vooral zal je de speaker gebruiken om in eerste instantie de muziek ermee te bedienen. Met simpele commando’s als Alexa turn up the volume of Alexa, play next. Je hoeft niet langer meer naar je telefoon te zoeken de app op te starten om de speaker te bedienen. Me simpele commando’s bedien je de speaker ten alle tijden. Het is zelfs mogelijk om specifieke nummer af te spelen via spraak. Ook is het mogelijk om via de Sonos One andere Sonos componenten aan te sturen die geen spraakbediening hebben.

Het is ook mogelijk om een timer/alarm te actieveren via Alexa dit is heel handig terwijl je bijvoorbeeld in de keuken met vieze handen staat te koken. En timer instellen is dan 1 seconden werk, ook is het mogelijk om vragen aan Alexa te stellen betreft koken, ”Alexa, hoe lang moet de rijst koken?”. Naar mate de huizen steeds slimmer worden, kan er steeds meer bedient worden. Denk bijvoorbeeld aan verlichting (philips Hue), verwarming, beveiliging, en zelfs koffiemachine’s en andere keuken apparatuur.

Airplay

Sonos airplay 2
Sonos airplay 2

Update: in een laatste update van de Sonos One is er Airplay 2 toegevoegd, (dit is het voordeel van een smart speaker) waardoor het nu mogelijk is om geluid direct van al je Apple apparaten direct te streamen naar de Sonos componenten via Airplay 2.

Geluid

De Sonos One is qua geluid hetzelfde als de Play:1 wat zeker niet slecht is. De Play:1 staat al een tijd op nummer 1 van alle draadloze muzieksystemen binnen zijn prijscategorie. De Sonos One heeft voor deze compacte speaker een zwaar, krachtig geluid wat je normal niet zo verwachten van zo een “kleine” speaker. Het geluidsbeeld is ruim en indrukwekkend, de stemgeluiden treden breed op de voorgrond waardoor het geluid als zuiver wordt ervaren. Het gewicht van de Sonos One zorgt ervoor de je een stevige diepe bass hoort voor de omvang van deze compacte speaker. De treble is zeer helder en sprankelend. Kortom voor deze prijs vindt je geen betere speaker!

Stereo

Net als de Play:1 is het mogelijk om met twee speaker een stereo paar te maken. Met een stereo paar vul je een gehele ruimte met hoogwaardig geluid, voor €440 heb je een volwaardig geluidsysteem van hoge kwaliteit in huis met de nieuwste functies.

Prijs

De officieel verkoopprijs van de Sonos One is €229. Voor de scherpste aanbieding klik je hier. Je hoort vaak dat dit best prijzig is voor een (speaker). Echter is de Sonos One veel meer dan een speaker. In de speaker zitten ook wifi antennes ingebouwd zodat Sonos zijn eigen netwerk bouwt wat zeer betrouwbaar is. Ook krijg je de app er gratis bij met talloze mogelijkheden. Ingebouwde spraakherkenning, Sonos is dus eigenlijk niet te vergelijken met een traditionele speaker. Het is zelfs zo dat de speaker nog altijd geupdate wordt, waardoor de speaker nooit verouderd.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sonos Play:1 – 20% korting Media Markt actie

De Media Markt bestaat 20 jaar! Dit wordt gevierd met 20% korting op heel veel producten uit het assortiment. Ook Sonos doet mee met...

Sonos Beam – Haal het meeste eruit!

Als je aan het kijken bent voor een nieuwe soundbar om jouw tv geluid beter te laten klinken, dan ben je op de juiste...

Sonos Playbase aanbieding – €200,00 korting

Sonos Playbase De platte Sonos Playbase voor onder jouw TV voor buitengewoon bioscoop geluid, met adembenemende bass. De Playbase heeft de beste SUB van de...

Sonos One de speaker van de toekomst

De Sonos One - speaker van de toekomst! De Sonos One de 1e smart speaker van Sonos, deze speaker is een Play:1 met ingebouwde Alexa,...

Sonos one aanbieding – Black Friday

Sonos one aanbieding - Black Friday Net als voorgaande jaren komt Sonos weer met Black Friday aanbiedingen, het moment om Sonos aan te schaffen of...